در دنیای مدرن، نفوذ تکنولوژی به حدی است که میتوان گفت این تکنولوژی است که بر انسان چیره شده است. ما عادت کردهایم صورت مسئله را پاک کنیم و فرزندانمان را از بازیهای کامپیوتری محروم کنیم. اما در دنیای مدرن امروز نمیتوانیم صورت مسئله را پاک کنیم و بایستی به دنبال راهبردهای مناسب باشیم.
پس از ظهور دنیای مجازی، تعریف بسیاری از مفاهیم تغییر کرده و این دنیای جادویی که دسترسیها را بسیار آسان کرده و به افراد امکان دسترسی وسیعتری میدهد، بسیار اعجاب انگیز و جادویی است. فعالیتهایی که هر انسانی برای رشد و پرورش خود میبایست انجام دهد، جای خود را به کلیک کردنهای مجازی داده است.
فرزندان ما بیشتر از هر زمان دیگری در برابر این آسیب قرار دارند که از پرورش و رشد ویژگیهای اصلی انسانی غافل بمانند، ویژگیهایی مانند:
- پرورش هوش حرکتی و مهارتی
- توانمندسازی حس هنری
- مهارتهای ارتباطی
- ارزش آفرینی برای حفظ محیط زیست
- فراگرفتن اصول پایه قوانین علم
- توجه به سلامت و بهداشت
کودکان امروز خیلی زودتر از موقعشان آنلاین میشوند. آنها از دستگاههای مشترک خانواده استفاده میکنند و بسیاری از آنها حتی در سن شش یا هفت سالگی دستگاه مختص به خود را دارند. تحقیقات نشان داده است که کودکان از اپلیکیشنهایی استفاده میکنند که برای نوجوانان و جوانان طراحی شدهاند. در یک تحقیق روی ۱۲۰۰ نفر از والدین آمریکایی که فرزند زیر ۱۳ سال داشتند، مشخص شد که ازهر ۵ خانواده ۳ خانواده میگویند فرزند زیر ۱۳ سال آنها از اپلیکیشنهای پیامرسان استفاده میکنند در حالیکه ۸۱ درصد میگویند فرزندان آنها از سن هشتسالگی استفاده از رسانههای اجتماعی را آغاز کردهاند. ما هنوز روش فرهنگسازی و توانمند کردن کودکان را در بکارگیری فضای مجازی انجام ندادهایم.
فناوری به ذات خود عیبی ندارد!
با بررسی اکوسیستم حوزه کودک آشکار شد حلقه مفقود روش آموزش سنتی، ناهماهنگی آن با نیاز مشتری و همراه نبودن با انقلاب چهارم صنعتی (تحول دیجیتال) است. آموزش نوین باید شامل ذائقهسازی و ذائقهسنجی کودکان باشد.
برای پاسخ دادن به این مساله همگانی، ما در پروژه گامبیت آستینهایمان را بالازدیم تا کودکان را، به کمک همین ابزار تکنولوژی، به سمت ویژگیهایی که در هر کودک باید پرورش بیابد سوق دهیم.
هدف گامبیت موارد ذیل است:
- توانمندی در ایجاد مسیر رشد فردی
- پرورش هوشهای گوناگون
- کاربرد زبان موثر
- شناخت و مدیریت سرمایه
- مدیریت ابهام و تغییرات
- خلق حس مسئولیتپذیری
- پرورش خلاقیت و نوآوری
- انجام ماموریتها جهت پرورش هنری و مهارتهای زندگی
- افزایش مهارتهای دیجیتال و غیردیجیتال کودک
- غنی شدن ارتباط کودک و محیط پیرامون (محیط زیست، اجتماعی و فرهنگی)
اکوسیستم سیاره گامبیت یک اکوسیستم غنی، هوشمند و سیستماتیک است که علاوه بر پیشبرد اهداف تربیتی و آموزشی و نیل به اهداف کلان خود در ایجاد توازن و تعادل مناسب کودک با دنیای واقعی و مجازی و بازتعریف ارتباط موثر والدین و کودکان و درنهایت ایفای استراتژیهای مسئولیت اجتماعی شرکتها، میتواند ابزارهای تبلیغاتی و روابط عمومی (ارتباط غیر مستقیم و مستقیم با مشتری نهایی) را فراهم سازد.
چشمانداز گامبیت فراهم کردن دسترسی به امکانات درست برای همه کودکان و نوجوانان کشور به همراهی خانوادهها است.